Както  Varna24.bg съобщи, управителят на Очна болница във Варна д-р

...
Както  Varna24.bg съобщи, управителят на Очна болница във Варна д-р
Коментари Харесай

Местният парламент решава за оставката на управителя на Очна болница

Както  Varna24.bg заяви, шефът на Очна болница във Варна доктор Руслан Тошев е подал оставката си в Община Варна в края на предходната седмица. 

На среща с медиите доктор Тошев съобщи, че ще остане да работи в лечебното заведение, което съгласно него е по-добре да се резервира като общинска болница, вместо като филиал на Медицинския университет. Д-р Тошев разяснява, че неведнъж през годините е пускал докладни за неналичието на инсталация и положителни условия в болничното заведение, само че ограничения от страна на принципалът, Общински съвет Варна, не били взети до момента.

Той показа, че подава оставка, с цел да тушира създалото се напрежение и с концепцията сътрудниците му да отдръпват своите молби за овакантяване и болничното заведение да продължи да действа. 

" Болницата не е в колапс! Тя е като колоездач, спре ли – пада! Смятам, че нещата са почнали да се развиват в добра посока и ще се оправим. Не изпитвам виновност! Проблемите можеше да бъдат решени, в случай че някой не се опитваше съзнателно да провокира рецесия поради ползи “, сподели доктор Тошев, само че отхвърли да уточни какво тъкмо има поради. 

Според него един от проблемите за финансовите несгоди на здравното заведение бил поради нископлатените здравни пътеки и той щял да упорства за нарастването им.  

Стана ясно, че насъбраните отговорности единствено за тази година са в размер на 280 000 лева, а загубите за 2018 година са 74 000 лева. Във връзка с това доктор Тошев даде за образец други огромни държавни и общински лечебни заведения в града, които имали загуби за милиони. 

Очаква се на съвещанието си през днешния ден локалния парламент да одобри оставката на доктор Тошев и на негово място да бъде определена като краткотрайно ръководещ на лечебното заведение проф. доктор Христина Групчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР